Piratfolka

Piratfolka er en podkast som er skapt på medlemsinitiativ i Piratpartiet, med det ganske nye medlemmet Amici Nybråten som programvert. Podkasten har som formål å gjøre medlemmer og andre interesserte oppmerksomme på hva Piratpartiet står for og forskjellige piratpolitiske emner.

Dette er ikke den offisielle podkasten til Piratpartiet selv. Den skal bli lansert veldig snart med medlemmer i sentralstyret.

Podkasten kan følges på disse stedene:

Spotify

Apple Podcasts

https://podcasts.apple.com/us/podcast/piratfolka/id1495880604

RSS.com

https://rss.com/podcasts/piratfolka

Episode 3: Hvem Eier Demokratiet Vårt?

Ny intro-og outromusikk laget spesifikt for oss takket være komponisten Adam David Bow!

Amici Nybråten og Olav Handeland diskuterer sammen «hvem eier demokratiet vårt?» Etter en del bakgrunn fra de Amerikanske og Tyske demokratiene snur vi blikket og analyserer tilstandene i Norge med episodens spørsmål. For å greie dette bryte vi dette spørsmålet ned til 4 underspørsmål: 1) «Hvor kommer partifinansene fra?», 2) «Hvordan påvirker partifinanser demokratiet vårt?», 3) «Hvordan bør partier finansieres?» og 4) «Hvordan skal partier kunne bruke penger i valgkampen?» Etter en runde med alle fire går vi tilbake til start,, hvor hver av oss gir hvert vårt svar til episodens store spørsmål.

Lengde: 58 minutter

Lytt her: https://rss.com/podcasts/piratfolka/31713

Episode 2: Hvem er piratpolitikerne?

Amici Nybråten og partileder Thomas Gramstad diskuterer hvem piratpolitikerne er. Vi gjør dette ved å ta for oss en lang rekke personer og organisasjoner relevant for nye politiske pirater. Blant disse er de tre kvinnene Birgitta Jónsdóttir, Amelia Andersdotter og Julia Reda, i tillegg til den svenske grunnleggeren Rick Falkvinge og de to norske piratene Raymond Johansen og Svein Mork Dahl.

(Presisjon av fakta i podkasten:
Birgitta Jónsdóttir er tidligere parlamentarisk leder for Piratpartiet Island.
Svein Mork Dahl er nestleder i Klageutvalget i Arendal kommune. Han fikk vervet gjennom en tverrpolitisk valgliste i kommunevalget 2019.)

Lengde: 31 minutter

Lytt her: https://rss.com/podcasts/piratfolka/24690

Episode 1: Hva er piratpolitikk?

Amici Nybråten, sentralstyremedlem Linda Tørklep og Unge Pirater-leder William T. Svendsen utforsker sammen hva piratpolitikk er. Vi går gjennom alle temaene som ligger til grunn for mye av verdens piratpolitikk. Vi graver også etter hva som brakte oss selv inn i Piratpartiet, og reflekterer litt over hvordan piratpolitikken har påvirket verden, og hva mer vi bør få til fremover.

Lengde: 58 minutter

Lytt her: https://rss.com/podcasts/piratfolka/20435