Piratpartiets navnetjenere

Piratpartiet er i mot sensurering av Internett. De store filmselskapene har gått sammen i et søksmål og fått de største Internett-leverandørene i landet til å blokkere et antall nettsider. Dette gjør de ved å omdirigere forespørsler på sine navnetjenere. Piratpartiet har derfor satt opp alternative, ublokkerte navnetjenere i Norge, dns.piratpartiet.no og dns2.piratpartiet.no, med adresser 185.56.187.149 og 87.238.35.136. De er åpne for alle, og lagrer ikke din IP-adresse.

Vi benytter OpenNICs nettverk av navnetjenere. Dette gir deg, i tillegg til de vanlige domenene, adgang til ekstra toppdomener (.bbs, .dyn, .free, .fur, .geek, .gopher, .indy, .micro, .null, .oss, .oz, .parody, .pirate, .ko, .ku, .te, .ti, .uu, .bit, .coin, .emc, .lib og .bazar) som er usynlige på det vanlige Internett. I motsetning til de populære toppdomenene, som USA kan ta ned på dagen, er flere av disse immune mot sensur.

For our foreign visitors

This service is intended primarily for domestic users in Norway. While it is accessible outside of Norway, we suggest you instead use domain name servers that are closer to you geographically. For a service very similar to ours, we suggest you try the nearest OpenNIC servers.

Windows


Klikk Start og åpne Kontrollpanel.


Åpne Nettverks- og delingssenter.


Velg Innstillinger for nettverkskort.


Høyreklikk på en nettverkstilkobling og velg Egenskaper. Dette må gjøres for alle tilkoblinger du bruker.


Velg Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) og klikk Egenskaper.


Velg Bruk følgende DNS-serveradresser og legg inn 185.56.187.149 og 87.238.35.136 under Foretrukket og Alternativ DNS-server. Klikk OK for å lukke vinduet.

Mac


Åpne Nettverk-valgpanelet.


Velg en nettverkstilkobling og klikk Avansert. Dette må gjøres for alle tilkoblinger du bruker.


Velg DNS-fanen, klikk pluss-symbolet og legg inn 185.56.187.149 og 87.238.35.136 som DNS-servere. Klikk OK for å lukke undervinduet.


Klikk Bruk for å aktivere de nye innstillingene.

Linux

Generelt sett er det fila /etc/resolv.conf som skal redigeres, men den vil som regel overskrives av NetworkManager, dhcpcd, osv. Her er et skittent men enkelt triks for å permanent endre navnetjener. Åpne et terminalvindu og prøv dette:

$ sudo -i
# mv /etc/resolv.conf /etc/resolv.conf.bak.$(date +%FT%H%M)
# echo nameserver 185.56.187.149 >/etc/resolv.conf
# echo nameserver 87.238.35.136 >>/etc/resolv.conf
# chattr +i /etc/resolv.conf

For å revertere:

$ sudo -i
# chattr -i /etc/resolv.conf
# cp $(ls -t /etc/resolv.conf.bak* | head -n1) /etc/resolv.conf

Bredbåndsruter

Dette alternativet fungerer bra hvis du vil bruke vår navnetjener i hele husstanden din. Det fins utallige modeller av bredbåndsrutere, og det blir vanskelig å gi spesifikke instruksjoner, men de fleste kan stilles inn med manuell navnetjener (DNS) ganske enkelt. Du kan typisk finne ruteren din ved å gå til 192.168.0.1, 192.168.1.1 eller 10.0.0.1. Brukernavn er typisk admin, passord er ofte 1234, 12345 eller password (dette bør du endre til noe sikrere mens du alt er innom). En del nettleverandører endrer admin-passordet og skriver det på en lapp under selve ruteren. Spør om tillatelse fra Internett-abonnementets eier før du gjør dette.

63 thoughts on “Piratpartiets navnetjenere

 1. Hei

  Har kjørt disse DNS’ene gjennom routeren slik at alle maskinene på nettverket har dem. Men så har jeg hatt litt problemer med at internett har vært svært tregt å få opp, kan ta opptil flere minutter å komme seg på nett. Så hender det at internett faller ut og den orange lampen på routeren lyser. Modemet fungerer som normalt mens dette pågår. Kan det være noen tilkoblingsproblemer til DNS?

  Har forsøkt å pinge 87.XXX adresse fra router og den får timed out (kanskje dette er meninga?)

  Jeg forsøker nå public DNS på routeren for å se om det hjelper, men om noen har erfaring her så er jeg takknemlig for hjelp 🙂

 2. Hett tips til alle som har en Raspberry Pi:

  Pi-hole er en tjeneste som kan kjøre 24/7 på en Raspberry Pi. Dette programmet, som installeres ganske enkelt, sin hovedoppgave er å unngå å laste ned reklame. Dette gjør det, ved å se på DNS’en til alle elementene på en nettside – dersom noen av disse adressene tilhører en kjent reklametilbyder, blir disse ignorert. Du sparer altså en del båndbredde, samt at du slipper å se reklamen.

  I tillegg til å filtrere vekk reklame, kan man også sette hvilke DNS man vil bruke. Her er et typisk oppsett, som også jeg bruker

  Ruteren:

  DNS1: Den lokale IP-adressen til Raspberry Pi’en
  DNS2: Piratpartiets DNS1

  Raspberry Pi’en:

  DNS1: Piratpartiets DNS1
  DNS2: Piratpartiets DNS2

  Dette oppsettet likner på PP’s egen instruks under “Bredbåndsruter”, fordi alle DNS-forespørsler vil nå gå gjennom Ruteren, så til Pi’en, på hele nettverket. DNS er en så lite ressurskrevende oppgave at Pi’en fint kan håndtere det, helt uten ekstra ventetid (CPU’en til Pi’en er tross alt raskere enn CPU’en i Ruteren, mest sannsynlig)

 3. Har nå prøvd å legge inn Ipv4, Ipv4 OG google sin Ipv6, begge deler flere ganger. Men kommer fortsatt til at piratebay er blokkert. Noen som har forslag?

     1. Du kan prøve

      Åpne Cmd som administrator

      skriv: ipconfig /flushdns

      Dette clearer evt gammel dns, og trer i kraft den nye.

 4. Klør meg litt i haue her prøvde som nevnt lenger oppe og endre på ip6 og ip4 men uten noe hell får opp på ip6 at det ikke er en gyldig ip e legger inn testet og ta bort punktum og men funktet ikke det heller
  Noen som kan forklare meg litt mer detaljert ossen e får til dette her? xD

 5. Noen som gidder å forklare meg fremgangsmåte hvis jeg sitter bak Norsk Helsenett Sf som ISP? Har diverse gratis vpn tjenester som funker, men dog veldig tregt. Har brukt DNS på alle tilkoblinger IP4. Bruker TOR hvis jeg skal surfe, eller så bruker jeg gratis VPN gjennom openVPN ellers.

 6. DNS serverne leder til blokkert.get.no.
  hahahahahhaha. norge er kjøpt opp av amerikanske firmaer. sjer ikke nyheter uansett de driver bare å publiserer kongeparet, vitenskap som ingen men *ekspertene* forstår uansett hvem bryr seg og bullshit om bullshit folk som northug. jævla hønseflokkland av domestikerte konsumerings slaver. politiet trenger ikke grunn til å stoppe hvilken somhelst person på gaten for å ransake han. dette har skjedd med meg to ganger bare fordi jeg så rar ut og var ute på natten og midt inne i samtalen begynner de å si du er veldig rar er du høy, som om de ikke hadde en grunn til å begynne med? idiot land. objekter er mere verdt en meneskelige forhold og folk sitter å ser på reklame frivilig, omg

 7. Hei. Vil bare si at piratpartiets dns serverne er veldig trege for tiden. Websider tar ofte lang tid å laste inn. Annen trafikk, som torrent, ftp osv. går greit siden de ikke bruken dns serverne.

 8. Hei! Når jeg skal endre DNS serveradresser på ipv6 er det bare en åpen tekstlinje hvor man kan skrive dette inn, altså ikke med punktum-markeringer i mellom tallene slik det er på ipv4. Dermed får jeg opp melding om at DNS-serverene jeg taster inn ikke er en gyldig IP-adresse. Noen som vet hva jeg kan gjøre?

 9. Hei, jeg har get internett og mac. Fulgte fremgangsmåten deres, men får ikke tilgang til piratebay likevel. Er det noe jeg kan gjøre? Takk!

 10. Middle finger til DLD og overvåking, uten å måtte sette opp VPN. Sitter på HiB akkurat nå og kom meg ikke inn på diverse torrent sider. De laster med det samme ved bruk av deres DNS. Thumbs up

  BTW, piratebay har ikke gjort noe galt. Alt som ligger på siden er torrents som kobler deg opp mot andre privatpersoner i verden med filene du vil laste ned. Kan tenke på utallig andre roms og iso sider hvor alle filene ligger direkte på deres egne servere og de tar penger for premium nedlasting av flere filer uten cap. Men siden piratebay is the shit i dag så fanger selvsagt alle noobs det opp (inkludert stater) og det setter permaban uten å mukke og arresterer ulovlig. FailFish

 11. Syntes det er helt forferdelig at oslo tingrett har gjort en sånn beslutning som dette. Er ikke fri på nettet lenger. Tror de fleste er enig med meg om at thepiratebay er full av ting som også ikke er piratkopier. Jeg selv klarer ikke leve uten thepiratebay. Takk for at det finnes gode mennesker som dere som ønsker og hjelpe oss. Kjempefornøyd 🙂

 12. Takk, dette er fantastisk! Lurer på et par små ting: Er det mulig at nettleverandøren registrerer at man bruker en “ulovlig” navnetjener, og dermed kan kutte nettleveransen eller medle dette videre? Og en annen ting: hvis jeg bytter til deres navnetjener, har det noen andre prakstiskle konsekvenser for nettbruk enn at man kommer inn på Pirate Bay? Takk igjen!

 13. Er det mulig å sette opp dette på iPhone også?

  Ettersom jeg forstår er det mulig å forandre på det når du er tilkoblet wifi, men hva med når du er på 4g?

 14. Dette virket ikke for meg, heller ikke med oppskriften til Erik Hovdahl. Dvs BÅDE ipv4 og ipv6 DNS. 🙂
  Flere og andre løsninger?

 15. Ser endel kommentarer på at dommere er bare en haug gamle gubber. Så er neppe tilfelle. En tingrett består av en fagdommer og to legdommere, dvs helt normale, folk, utpekt av kommunestyrende. Man må riktignok ha plettfri vandel. Det er normalt at meddommerne / legdommerne gjenspeiler den utdannede del av befolkningningen. DVS at i Stavanger, Sandnes, Kongsberg og Horten vil det være mange ingeniører og kommer en slik fildlingssak opp i for eksempel tingretten i Kongsberg, har ikke en slik sak en snøballs tjans i helvete om det sitter to ingeniører som meddommere. De folka vet godt forskjell på vei og råkjørende biler.
  Kommer en sak opp i Oslo, hvor Frognerfruer, og folk med humaniorautdannalse (sosionomer, statsvitere og andre ikke spesielt verdiskapende folk) er mest sansynlig å bekle meddommerstolene er saken en annen.

 16. Ellers må man fjerne ipv6 avkrysningen i oppsettet på kortet.. Men legg eller inn DNS for ipv6… Tar kun et klipp og lim..

 17. Både ipv4 og ipv6 må byttes, ellers blir man stoppet.

  Eks bruke Google
  The Google Public DNS IP addresses (IPv4) are as follows:

  8.8.8.8
  8.8.4.4
  The Google Public DNS IPv6 addresses are as follows:

  2001:4860:4860::8888
  2001:4860:4860::8844

 18. Det kan tenkes at altibox/lyse har firewall som blokkerer tilgangen til eksterne DNS-servere. I såfall vil jo faktisk DNS-blokkeringen kunne fungere etter sin hensikt.

 19. Jeg får det heller ikke til å virke. Jeg vet jeg har lagt inn dns adressen riktig. Jeg har også prøvd flere av OpenNIC’s alternative adresser uten hell. Altibox/Lyse er min IPS.

 20. John: Hvis du er helt sikker på at du har klart å bytte til vår DNS-server, er det en fjern mulighet for at nettleverandøren din stanser alle utgående DNS-forespørsler og sender dem til sin egen DNS-server. Det er dog mer sannsynlig at du ganske enkelt har lagt inn DNS-serverene på feil tilkobling.

 21. Hello,
  Sorry, I write only french and english.
  I undestrand your explanations for IPv4. But, how to do for IPv6 ?
  I ask this not only for me but also for the norvegian users of your site.
  Sincerely.

 22. Femputadora: Our little domestic press release in Norway grew into something unexpectedly big over the past few days. We had imagined that a few foreigners would use our service, but had never expected the international press to take any significant an interest in it. To our knowledge, there were no censorship-free public DNS servers in Norway, and we decided to mitigate that problem.

  For performance and reliability purposes, you are probably better served using an OpenNIC server in your own region. If you are still interested in using our particular server, we suggest you search Google for “change windows dns” or similar phrase, and input our IP address(es) during the process.

 23. Donnell: We expect that we would need to go through a community approval process of some sort to become a fully fledged, official OpenNIC server. We have not yet done so, and are, for the moment, merely querying and caching results.

 24. Nikolai: Hvis du ønsker å bli tatt seriøst vil jeg strerkt anbefale å legge om måten du uttaler deg på og ordene/uttrykkene du bruker. Bare et tips.

 25. Dere burde protestere med advokater også… Hvorfor er ikke Piratpartiet partshjelpere til The pirate bay?? Dette er helt uforståelig. Piratpartiet kan være partshjelp uten å bli straffet for det eller få noe ansvar hvis de som stevnes taper !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dette er tåpelig fra piratpartiet!

  Dere kaller dere for piratpartiet og er et politisk parti. Kan absolutt være partshjelp til the pirate bay! For å få en politisk forandring i retten og hindre dette istedenfor å lage en vei rundt!

 26. Dette løser ingenting. Man må angripe myndighetene på at det faktisk sensurerer det frie internett… Iran gjør det samme for å kontrollere sine innbyggere… Man skal ikke få velge selv om man vil ta rissikoen for å bli tatt og straffet. (et unntak er barneporno, som alle kan eniges om; gir langt lengre fengselsstraff derav alvorlighetsgraden).

  Dette er bare begynnelsen! Man må protestere imot dette, gjerne med lovlige metoder, fordi dette vil berøre langt flere etter hvert fra Prestestyret i Norge…

  Dere burde protestere med advokater også… Hvorfor er ikke Piratpartiet partshjelpere til The pirate bay?? Dette er helt uforståelig. Piratpartiet kan være partshjelp uten å bli straffet for det eller få noe ansvar hvis de som stevnes taper !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dette er tåpelig fra piratpartiet!

 27. Vår DNS-server gjør deg ikke anonym på fildelingstjenester. Det er du nødt til å bruke andre tjenester til. Dette er et verktøy for å omgå sensur og ta avstand til det. Vi lagrer ikke IP-adresser, men vi måler trafikkmengde. Vi lå på ca 150.000 forespørsler i timen på kveldstid lørdag 5. september, og det øker hver dag.

 28. Godt at noen ser forbi disse gamle gubbene – mot fremtiden. Piratebay og lignende vil alltid bestå og heldigvis for det.

 29. martin: Problemet er bare at dommere ofte er “gamle folk som ikke skjønner internett”. Det er mange eksempler på dommer som er helt horrible juridisk sett, fordi en eller flere dommere ikke skjønner teknologien og nekter å høre på fagfolk.

 30. martin:

  Advokatbyrået Simonsen har spionert på fildelingsnettverk i mange, mange år (med Datatilsynets godkjennelse!) og “lagret IP-adresser”.

  Hva skal de liksom gjøre? Gå til en dommer og si “Denne IP-adressen lastet ned Britney Spears for 4 år siden!!!”. Det er helt latterlig. Selv ikke dommere er så dumme at de vil ta det alvorlig.

  Antagelig er denne “lagringen av IP-adresser” en kombinasjon av gamle folk som ikke skjønner internet og vil “ta tjuvradder!”, og forsøk på skremselspropaganda. Jeg ville ikke mistet noe nattesøvn over det…

  Men bruk gjerne I2P ( https://geti2p.net/ ) til å laste ned torrents hvis du er bekymret for å bli sporet, så slipper du å bekymre deg. Eller bruk Pirate Bay eller liknende :). Det er ganske trygt for “vanlige” filer (altså sånt som du kunne kjøpt i butikk).

 31. Tusen takk! Godt å se at noen bryr seg om fri flyt av informasjon. Jeg var over bevist om at rettsaken ville få en annen konklusjon.Resultatet var meget overraskende. Synd å se at Norge går ned i knestående når milliardindustrien banker på døra.

 32. Dette er vel hovedsaklig for å omgå sensur, er det ikke? Skal man flytte data som er lyssky, eller som myndighetene helst ikke skal kunne identifisere, så er vel kryptert trafikk (VPN) den eneste sikre løsningen. Via en leverandør som ikke lagrer eller utleverer informasjon til myndighetene.

 33. Hei, gjelder dette bare internettdomener eller vil det funke på programmer som f.eks popcorn time ?
  Leste for en liten dtund siden at det ble samlet inn ip-adresser som brukte popcorn time fordi det skulle bli noen anmeldelser eller noe sånt.
  Setter pris på svar 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.