Nytt lovforslag for masseovervåkning

Publisert av Olav Handeland den

I et 49 siders lovforslag foreslås det utvidet lagring av IP-adresser i 12 måneder.

Igjen skyver en «barns beste» eller «alvorlig kriminalitet» foran seg for å tilfredsstille behovet for en stadig økende kontroll og overvåkning. Det er INGEN dokumentasjon på at mer overvåkning av ALLE bidrar til reduksjon av overgrep eller alvorlig kriminalitet.

Kanskje vil noen argumentere for at vi bør innføre slik lagring av informasjon uansett ettersom bruksområdet er svært begrenset. Dette er en risikabel tankegang. Når først systemer for lagring, overvåkning og utlevering er på plass vil det komme ønsker fra myndigheter og andre interessegrupper for å utvide ordningen. «Beviset» på at det nærmest er autonomi i dette er at det nå foreslås utvidet lagring i 12 måneder.

I lovteksten skjuler det seg også et diffust grunnlag for at myndighetene skal kunne stoppe blant annet VPN-tjenester, pålegge datautveksling med utenlandsk virksomhet, eller tilsidesette taushetsplikt.

Les gjerne blant annet §3-4, §3-6, §3-11, §3-12, eller §12-6, og spør deg selv hva dette egentlig betyr.

I tillegg vil dette koste mye penger, der staten i henhold til forslaget må ta regningen. Til syvende og sist vil det være forbruker som må betale for sin egen overvåkning gjennom økte skatter og avgifter!

Datatilsynet, Elektronisk Forpost Norge, Tekna og EL- og IT-Forbundet er kritiske til forslaget. Du kan sikkert gjette hva Piratpartiet mener, og vårt høringssvar vil snart leveres sammen med mange andre.

Denne loven skal behandles ETTER valget, derfor kan nettopp DU sette foten ned for dette 13. september 2021.

Nei til masseovervåkning! Stem Piratpartiet!

Kategorier: Flaskeposten