Referat fra landsmøte 2018

Publisert av targeir den

Referatet fra landsmøtet i Oslo 12.–13. mai er klart. Resultatet ble hovedsaklig nye medlemmer i sentralstyre og komitéer, ryddigere vedtekter og endring i bruk av logo.

Signert originalreferat kan leses her:

LM2018 protokoll

Video-opptak av direktesendinga på landsmøtet er tilgjengelig fra to kameraer og i full HD på YouTube.

 

På dag en ble det valgt nytt sentralstyre, programkomité og valgkomité. Leder i kontrollkomitéen ble gjenvalgt og fikk mandat til å utvide med opptil to ekstra medlemmer.

Regnskap og budsjett ble presentert og diskutert.

Dag en avslutta med to foredrag om blokkjedeteknologi.

 

På dag to ble det vedtatt en rekke med nødvendige oppdateringer av vedtektene, som man kan studere gjennom linker i referatet. Viktig endring der legg opp til at Piratpartiet kan utnevne pressetalspersonar for å kunne gjøre seg sjølve synlige i media når saker, som partiet er opptatt av, tas opp.

Saker om programendringer er utsatt til forenkla digitale landsmøte i høst. Det første av dem vil sannsynligvis finne sted i august.

Følgende uttalelse om aktuell asylpolitikk ble vedtatt:

«Piratpartiet stiller seg svært kritisk til saksbehandlingen og avgjørelsen i Farida-saken, samt den generelt åpenbart fiendtlige nåværende asylpolitikken.»

På slutten ble det vedtatt endring i offisiell logo. Piratpartiet går nå tilbake til den reine P-flagglogoen som opphavlig ble designa av Marie Andersson for det svenske Piratpartiet. Denne logoen skal framover brukes til nasjonal profilering av partiet, sammen med den svart-oransje logoen med navn. Vikingskiplogoen skal framover bare brukes internt på internasjonale treff med Pirate Parties International og Pirate Parties EU og der det kan være naturlig i lokale arrangement.

 

Tidligere offisiell logo til Piratpartiet Norge i 2015–2018

Offisiell logo til Piratpartiet Norge i 2012–2015 og fra 2018 og framover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag to avslutta med foredrag om utnytting av fornybar energi.

 

 

Kategorier: Flaskeposten