INGEN FRAKSJONER – kommentar fra partileder

 

Noen tanker fra tiden etter landsmøtet i Bergen:

Det er ingen fraksjoner i Piratpartiet.

Det er bare en liten haug (vi skal gjøre den større) mennesker
med mange meninger, synspunkter og holdninger som peker i mange
ulike retninger, og noen som peker i samme retning.

Partileder Thomas Gramstad taler på landsmøtet i Bergen (Foto: Adrian Tveito Ingebrigtsen)

Det var et par tidligere tillitsvalgte som drev med
konfliktskapende og vedtektsstridige aktiviteter. Et samlet og samlende landsmøte forkastet og stoppet denne splittende virksomheten. Derfor finnes det ingen fraksjoner i Piratpartiet.

Vi må se på hver pirat vi møter som det mennesket den er, med sine personlige meninger og egenskaper, og ikke som representant for en eller annen meningsfraksjon. Vi må slutte å snakke om og tenke på fraksjoner, ellers kommer vi til å gjenskape dem, som en annen selvoppfyllende dommedagsprofeti.

Vi har et utadrettet slagord, til bruk i valgkampen:
PIRATPARTIET – DIN FREMTID

Jeg mener at vi også trenger et internt slagord, og mitt
forslag er:
INGEN FRAKSJONER – BARE MENNESKER

Eller i all korthet: INGEN FRAKSJONER

Alle som trenger det anbefales å si dette til seg selv hver
morgen i speilet.

Dette er altså en holdning å møte våre omgivelser med, en måte å
prøve å bygge ned gamle konflikter, og å forebygge nye konflikter
på.

Men hva hvis det er noen som absolutt ikke vil samarbeide, som
saboterer og øker konfliktnivået? Da må vi stå i konflikten,
prøve å ikke eskalere den, men likevel finne og gjennomføre en
ryddig løsning.

Landsmøteavslutningen (Foto: Adrian Tveito Ingebrigtsen)

Ikke alle konflikter har enkle løsninger, og ikke alle mennesker er løsningsorientert. Men hvis hver enkelt selv prøver å være mest mulig løsningsorientert, nekter å la seg styre av gamle konfliktlinjer og prøver å tenke på hva som er best for helheten (hele partiet, hele byen, hele samfunnet) istedenfor å la seg definere av fraksjoner og fiendebilder – da blir det mye lettere
å komme noen vei. Alt dette rommes i mottoet INGEN FRAKSJONER.

Men det er bare begynnelsen. Deretter kommer lytting,
kommunikasjon, medietrening, fokus på det som samler, branding… det
blir spennende tider…

 

Thomas Gramstad / Admiral T
Leder for Piratpartiet
thomas@piratpartiet.no

4 thoughts on “INGEN FRAKSJONER – kommentar fra partileder

 1. Hadde desverre ikke mulighet til å delta på møtet.
  Jeg og alle pirater vet at det var fraksjoner frem til landsmøtet. Det er ikke noe mer å snakke om.
  Jeg tenker at hvis dette «ingen fraksjoner» innlegget ble sendt ut offentlig (bla. til Minerva) , så blir det voldsomt mye fokus på nettop fraksjoner i det. Man burde kanskje korrekturlese litt / evt sjekke om noen har litt PR erfaring e.l. før man sender avgårde. Vet det blir kritikk fra meg nå, men det ble mye gjentagelser og lite fokus på PIR- politikk og ambisjoner / positiv vinkling.
  Som presentasjon utad, var det litt intetsigende og forteller på en måte bare «ukjente» at; » vi krangler ikke altså, helt sikkert ikke, bare gå forbi, for her er vi opptatt med å ikke krangle».. Det er ikke noe ved innlegget som fenger eller gjør meg nysgjerrig på hva PIR er eller står for. Og det er vel målet vårt, å få nye medlemmer, så mange som mulig?.

  1. Minerva brukte berre det som var på framsida til nettstaden vår som illustrasjonsfoto. Ikkje spør meg om korfor dei gjorde det, men sannsynlegvis er grunnen at vi ikkje har fått lagt ut så mange nye pressebilete på nettstaden vår enno. Kommentaren til Thomas Gramstad i Minerva handlar om han si meining om at småparti har rett til partistøtte, ei heilt anna sak.

   Eg las korrektur av innlegget og syntest at det var i orden. Som nemnt syntest også eg at det var meint som forsoning. Viss du ikkje kan vere einig i det, la oss vere einige i å vere ueinige, slik organisatorisk nestleiar Olav Handeland skreiv til deg. Vi har rom for det i Piratpartiet.

   Det kjem til å kome mange innlegg om kva Piratpartiet står for, men hugs at nettstaden vår sannsynlegvis ikkje er hovudkanalen for å skaffe nye medlemmar. Det er heller sosiale medium som Facebook og Twitter, og også litt i møte med folk på stand i valkampen.

   Vil anbefale deg sterkt å kommunisere med Thomas Gramstad sjølv på e-post om det. Du finn adressa nedst i artikkelen.

 2. Her kommer det igjen….. Påminnelser om hva du (dere) mener om tidligere medlemmer. Var det ikke sånn at det ble tatt selvkritikk etter forrige innlegg? Man skulle holde seg for god til sånt?
  Som sagt kjenner jeg ingen av de involverte, men dette blir for dumt. Enten legger du (dere) ballen død, eller anmeld det da, så det blir ryddet opp i en gang for alle!! Istedenfor å slenge ut disse beskyldningene støtt og stadig!
  Dette er IKKE å se fremover, og hvor mange ganger ble fraksjoner nevnt i dette innlegget? Hva er meningen med dette? «Ingen fraksjoner»… Hvem har sagt sat det er fraksjoner? Dette er jo som når søsken sloss, og de voksne kommer inn på rommet; «nei, vi krangler ikke»…. !
  Hva med å snart ha et fremadrettet innlegg fra leder med fokus på positive saker, ikke meninger om tidligere styre og hendelser.? Om hva PPI står for og målene våre? Begynner å bli lei dette. Man blir ikke større selv av å peke på at andre er små. Nå må du (dere) vise oss hva du (dere) kan gjøre.
  Og husk å legge offentlig regnskap for hvert lille øre dere bruker av partiets penger, ikke merke bilag med «utlegg», men totalt spesifisert, så det ikke blir noen steinkasting i glasshus. God sommer.

  1. Eg oppfattar faktisk innlegget til Thomas Gramstad som at han ønskjer forsoning med medlemmane som førte til splittande haldning.

   Du lurer på kven som meinte at det var fraksjonar? Eg kan bekrefte at det var folk som meinte at det var fraksjonar i Piratpartiet før landsmøtet, som Thomas også anonymt refererte til i innlegget. Du kan lese sentralstyremøtereferat på wikien frå tida før landsmøtet i år for å sjå slike haldningar. Du spurde om det: https://wiki.piratpartiet.no/index.php/Sentralstyret#2017

   Når det gjeld behov for å melde til politiet, anbefaler eg deg å lese følgjande innlegg av den nye generalsekretæren frå i dag:
   https://www.piratpartiet.no/2017/06/15/t-skjortetilbudet-til-nye-medlemmer-tar-sommerferie/
   Eg håper at vi ikkje treng å melde noko til politiet, og politisk nestleiar Svein Mork Dahl arbeider med å få til ei løysing med utlevering av t-skjortene med piratparti-logo.

   Utanom frå deg har vi ikkje fått negative reaksjonar frå andre personar på dette og førre innlegg, men naturlegvis set vi pris på kritikk, slik at vi tenkjer oss om.

   Rekneskap skal bli offentleggjort i detalj når det er klart, men håper at du forstår at vi må anonymisere dei som betaler medlemskontingent.

   Synd at du ikkje kom på Agder-medlemsmøtet på Mumble i går kveld. Då kunne vi ha fått prata ut om det. Du kan naturlegvis ta kontakt med Svein Mork Dahl for å spørje om kva som skjer. Det blir nytt medlemsmøte kombinert med styremøte på Agder rundt 20. juli.

   Framleis god sommar!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.