Våre tanker går til Paris, Beirut og Bagdad

Publisert av admin den

De siste dagene har vi lest og hørt om hendelsene i Paris, Bagdad og Beirut. Piratpartiet vil uttrykke dyp sorg over de forferdelige hendelsene i Midtøsten og i Europa denne helgen. Vi sender våre kondolanser til alle som er direkte og indirekte involvert. Det er forferdelig hver gang mennesker blir tilfeldige ofre for terror.

Pirater over hele Europa ønsker et bedre samfunn enn det vi har i dag, der alle har de samme grunnleggende rettighetene. Våpen og vold er ikke en del av disse ønskene og Pirater over hele verden tar sterk avstand fra bruk av våpen som et virkemiddel i politikken. Vi innser at de siste dagene sannsynligvis vil ha negative konsekvenser for hva vi som europeere kommer til å aksepterer av politiske motvirkemidler.

Dersom vi svarer på hendelser som dette med økt militær aktivitet, mer bevæpning av politi og mer overvåkning av alle, har vi allerede tapt i bekjempelsen av terrorisme. Vi frykter at det blir enklere for politi og militære å bevæpnet seg i fredstid, og at økt masseovervåking står nok høyt på ønskelisten til mange byråkrater og politikere akkurat nå.

Det vi trenger er mer medmenneskelighet, mer åpenhet og ikke minst et bedre demokrati enn det vi har i dag.

Med det alt for høye antallet mennesker som er drept og skadet for livet i disse hendelsene i tankene, så er det siste vi pirater ønsker at vi skal legge forholdene til rette for mer og farligere terrorisme i fremtiden. Ekstremisme kan bare bekjempes med medmenneskelighet. Terrorisme må bekjempes med åpenhet og inkludering.

Våre tanker går til alle ofre og pårørende verden over. Vi tenker på dem som har blitt fratatt tryggheten sin etter terrorhandlingene. Kondolerer.