Flaskeposten for juli og august

Publisert av admin den

Kjære pirat!
Juli går mot slutten, og sommermånedene har vært ekstremt travle. Mye har skjedd. Vi har flyttet til nytt kontor i Oslo, fra Dronning Eufemias gate 16 til St. Olavsplass 2. Vi jobber fremdeles med å få innredet det nye kontoret, men dersom du er i Oslo og har lyst til å stikke innom er du hjertelig velkommen. Men det er ikke bare i Oslo det skjer ting. Forhåndsstemmingen åpnet i går, 1. juli, og det betyr i praksis at valgkampen også er i gang. Dette valget stiller vi lister i Sør-Trøndelag, Hordaland, Rogaland, Vest-Agder, Aust-Agder, Akershus, Oslo, Buskerud, Østfold, Nordland, Møre og Romsdal, Oppland og Vestfold. I tillegg har vi lister i kommunene Kristiansand, Trondheim, Stavanger, Kongsberg og Oslo. Dessverre stiller vi ikke lister over hele landet, men du kan hjelpe til i valgkampen selv om du bor et sted uten liste. Spre informasjon om Piratpartiet på sosiale medier, eller klikk deg inn på våre nye frivillig-sider Arbeidskontoret.

Dette skjer
Du har helt sikkert allerede gjettet det: I de fylkene og kommunene der vi stiller lister driver vi også valgkamp. Dessverre ble valgkampen i år amputert av underslaget vi ble utsatt for i vinter. 320 000 kroner forsvant, men det er pengene som har gått med i kjølvannet av dette som har tæret mest på partiets økonomi. Enkelte fylkeslag har fortsatt ikke fått den delen av støtten de har krav på fordi kista er tom. Men det er lys i tunnelen. Økonomene i sekretariatet har beregnet at økonomien vår er i rute igjen i mars, og det lover veldig godt for neste valgkamp. Hvis du har lyst til å ha en direkte innvirkning på partiets økonomi går det an å donere til valgkampen, enten til partiet sentralt, eller direkte til ditt lokal- eller fylkeslag.

For to år siden gjorde vi en svært vellykket valgkamp med veldig lite midler, så vi pirater kan jobbe for å få innvirkning selv uten penger. Har du litt tid å sette av i valgkampen kan det hjelpe minst like mye som en pengedonasjon. Alle monner drar! Ta kontakt med sekretariatet eller ditt nærmeste lokallag, så kan du bidra til at nærmiljøet ditt får et bredere lokaldemokrati og et åpnere byråkrati fra og med høsten 2015. Slik at Norge får et distribuert, etterrettelig, åpent og inkluderende politisk system. Som er upåvirket av næringsinteresser og der grunnleggende rettigheter blir stadfestet og ivaretatt.

Verv en venn
Hvis du har venner som bryr seg om sine grunnleggende rettigheter og ønsker å delta mer i lokalpolitiske saker kan du verve dem! Fram mot valget får du en gratis T-skjorte med Piratpartiets logo om du verver 5 medlemmer. For å verve et medlem ber du dem oppgi din mailadresse eller medlemsnummer når de melder seg inn. Både ved å verve flere medlemmer og ved å bidra i valgkampen viser vi at vi kommer til å bli en betydelig faktor i norsk politikk, noe som gjenspeiles internasjonalt. På Island har vi opp mot 35% oppslutning, og er landets største parti. I Tsjekkia har vi en ordfører! Dette valget kan vi få 13 fylker og 5 kommuner der innbyggerdeltagelse og et økt lokaldemokrati blir realitet, og hvor innsyn er noe en ikke trenger å søke sin lokale offentlige administrasjon om. Og du kan bli en av grunnene til at det skjer!

Vi er takknemlige for det du kan bidra med, stort og smått. Alle donasjoner går rett til lokalvalgkampen.

Fortsatt god sommer!

Tale Østrådal,
Leder
Piratpartiet