Lederkommentar: Kursen fremover

Publisert av admin den

Først av alt: Takk til Øystein Jakobsen for innsatsen som admiral de to siste årene, og takk for at du fortsetter som talsperson og vara i sentralstyret. Takk til Thor for den iherdige innsatsen med streamen, og takk til Fredrik som stilte opp som møteleder. Takk til alle dere pirater som holder koken og gjør en fantastisk innsats, og takk til alle dere som stiller på lister for Piratpartiet rundt om i det ganske land, enten dere er medlemmer eller ikke.

Nå er det over en uke siden landsmøtet ble avholdt, og jeg har hatt min første drøye uke som admiral. Siden vi ble startet har kursen vært nogenlunde klar: Vi er et parti som ser fremover, og som ønsker mer medbestemmelse for folk i saker som angår dem. Vi er et parti som ønsker å bevare folks grunnleggende rettigheter, også de vi tar for gitt i dag. Min jobb som admiral er å gjøre kursen enda støere.

Om cirka et halvt år er det kommune- og fylkestingsvalg, og målet for 2015 er å få pirater inn i lokalpolitikken. For å få det til må vi vise velgerne at vi ikke bare er et parti som er imot DLD. Piratpartiet kjemper for:
– retten til et privatliv
– åpenhet i offentlig administrasjon
– retten til å si meningen sin
– at en skal bli hørt når beslutninger som får konsekvenser for ens eget liv skal tas.
Piratpartiet er partiet som aldri slutter å se etter urettferdighet, og som vet at alles rettigheter må ivaretas for at vi alle skal leve i et sunt demokrati. Visjonen har hele tiden vært at vi ikke bare er et parti, men også en vaktbikkje. I 2015 blir vi den vaktbikkja. Vi blir det partiet som krever innsyn i offentlige saker, som minner oss på at politikk er mer enn valgkamp, og at ingen valgprogrammer kan se inn i fremtiden.

Vår politikk blir vedtatt når vi har nok fakta på bordet til at vi kan vurdere hvordan utfallet vil påvirke våre grunnleggende rettigheter. Vi er de med spørsmålene, velgerne er de med svarene. Demokrati kan og bør være gøy, slik at det er motiverende for alle å delta. Og vi pirater skal ha det gøy mens vi endrer Norge politisk.