Peter Sunde pågrepet i Skåne

Publisert av admin den

Peter SundeI går ettermiddag ble Peter Sunde, tidligere talsmann for The Pirate Bay og kandidat til EU-parlamentet for det finske Piratpartiet, pågrepet av politiet i Skåne. Han må nå sone sin åtte måneder lange dom fra The Pirate Bay-rettssaken.

Sundes dom er antagelig den mest tvilsomme i saken. I en rettssak som var mer preget av økonomiske og politiske interesser enn rettssikkerhet ble Sunde dømt for å ha vært talsmann for et nettsted som skulle ha medvirket til at andre brøt opphavsretten. Dette på tross av at det aldri ble bevist at han hadde hatt noen aktiv rolle utover rollen som talsmann.

Det politiske spørsmålet har alltid opptatt Sunde. Etter The Pirate Bay-saken har han vært initiativtaker og medvirkende til flere tjenester for å fremme anonymitet og sikker kommunikasjon og gjøre det enklere å gi økonomisk støtte over Internett. Samtidig har han holdt foredrag over hele verden, og stilte forrige helg som kandidat til EU-parlamentet for det finske Piratpartiet. Hans arbeid har vært svært viktig for et fritt Internett, og han var tidlig ute med å sette både opphavsrett, ytringsfrihet og overvåkning på agendaen.

Det er trist å se en partifelle bli fengslet for å fremme deling av informasjon. Opphavsrettsindustrien har funnet atter en syndebukk.

Kategorier: Flaskeposten