Piratpartiet støtter nyvalg ved UiO

Publisert av admin den

Studentparlamentet på UiO gikk 22. mai ut offentlig og krever nyvalg av universitetsstyret etter at prorektor Ruth Vatvedt Fjelds gikk av.  Ifølge UiOs bestemmelser skal universitetsledelsen velges av studentene ved UiO. Ikke bare har ledelsen ved UiO valgt omgå regelverket for å unngå et nyvalg, de har også oppfordret Fjeld til å si så lite som mulig om saken, ifølge Klassekampen.

Piratpartiet krever mer åpenhet i offentlig sektor, og et statlig universitet er per definisjon offentlig. At UiOs ledelse velger å både unngå et demokratisk valg og å holde tilbake informasjon som kommer fra en offentlig institusjon er hårreisende. Vi støtter UiOs-studentenes krav om nyvalg og krever at UiO klarer å leve opp til de demokratiske prinsippene er pålagt.