Datalagringsdirektivet er dødt!

Publisert av admin den

I dag kom nyheter vi har ventet på siden før Piratpartiet i det hele tatt var grunnlagt: Datalagringsdirektivet er i strid med EUs charta for grunnleggende rettigheter. Det betyr i praksis at EUs domstol i Luxemburg har konkludert svart på hvitt med det vi har visst lenge: Datalagringsdirektivet er overmodent for skraphaugen. Hele dommen ligger her. Du kan selv velge hvilket språk du vil lese den på.

Vi feirer denne lille seieren i kampen for retten til et privatliv med kake, og oppfordrer deg til å gjøre det samme. Men ikke spis for mye kake, i morgen fortsetter vi å jobbe for å holde masseovervåking langt unna lovverket vårt. For dessverre kommer nok nye forslag om å snoke i datatrafikken din til å komme. Kanskje i en annen innpakning. Kanskje med et par nye argumenter for hvorfor akkurat privatsfæren din ikke er verdt nok til at de som skal representere deg i ting og parlamenter rundt omkring synes det er greit å tråkke på den. Masseovervåking, enten i form av DLD eller en annen forskrift, kommer aldri til å være noe annet enn et overtramp på alles rett til å få bevege seg og kommunisere fritt.

Uansett hva som måtte komme av overvåkingsforslag i morgen: I dag feirer vi! Hipp hurra!