Takk for stemmen og ikke minst innsatsen!

Publisert av admin den

Øystein Jakobsen

Takk for innsatsen!

Nå er Stortingsvalget 2013 snart over. På 8 måneder har Piratpartiet vokst fra en liten organisasjon til å bli Norges nyeste landsdekkende parti! Vi har aktive ildsjeler med mange sterke meninger, men vi er alle Pirater (med stor og stolt P)!

I denne valgkampen har vi fortalt det langstrakte land at det å være pirat handler ikke om å kunne kopiere filmer eller musikk uten å betale for seg. Vi ønsker rett og slett å bo i et fritt og selvstendig land hvor privatliv, ytringsfrihet, anonymitet ikke bare er ord i en festtale, men en virkelighet også i informasjonsalderen. Politikere oppfører seg som elefanter i glasshus og skjønner ikke konsekvensene av det de gjør. De må erstattes før den fantastiske idéen om et fritt og uavhengig internett blir forpurret til kabel-TV og en overvåkningsmaskin.

Vi representerer gamle idéer om maktfordeling, styresett, offentlig innsyn og rettsvern – men nye idéer om hvordan sette dem ut i livet for å best mulig representere allmennhetens interesser.

Piratpartiet gjorde et brakvalg i skolevalget, og det gjenstår å se om Stortingsvalget gir det samme resultatet. Skal vi være realistiske er det nok større sjanse for at vi har nådd ungdommen mer enn vi har nådd andre generasjoner, delvis fordi de skjønner problemstillingene og ser fremover – mens eldre generasjoner har kanskje forholdt seg til TV2 og NRK og ikke fått med seg at vi eksisterer engang.

Jeg retter en stor takk til alle de hundrevis av våre medlemmer som har delt ut løpeblad, snakket om våre verdier på nettforum og fester, stått i valgbod, deltatt i skoledebatter, uttalt seg i media, skrevet artikler og kronikker og alle de andre måtene vi har å nå ut til folk på. Vi har fått enorm drahjelp av Arbeiderpartiet og NSA, og det ser ikke ut til at de vil slutte å hjelpe oss i fremtiden heller. Selv om vi tar gladelig imot hjelpen deres, kommer vi til å være svært utakknemlige når vi kommer på Stortinget. Da vil vi gjengjelde hjelpen deres med resolutt handling og vil snu retningen fra et overvåkningssamfunn og tilbake til et rettssamfunn. Det er bare et spørsmål om tid.

Uansett hva resultatet blir idag kommer jeg til å fortsette min innsats i partiet, og håper alle fortsetter å rekruttere, fortsetter å bygge partiet, fortsette å ønske et fritt og uavhengig internett, fortsette å bidra til fri kultur og fortsette å ønske seg en privatsfære som tilhører bare deg og de du inviterer dit.

Med beste lykkeønskninger

Øystein B. Jakobsen

Leder, Piratpartiet

Kategorier: Flaskeposten