Pressemelding: Piratpartiet Europa er forberedt for stiftelse

Publisert av admin den

PRESSEMELDING

 

Piratpartiet Norge har i dag, 4. september 2013, sendt Tale M. Haukbjørk C. Østrådal til
Luxembourg for å signere forberedende stiftelsesdokumenter for Piratpartiet Europa (European Pirate Party
[PP-EU]). Det kan gi nordmenn en stemme helt inn i EU-parlamentet uavhengig av norsk EU medlemskap, EØS avtale og andre avtaler med EU.Piratpartiet i Norge har forpliktet seg til å legge vedtekter og manifest for PP-EU ut til ratifikasjon blant medlemmene i Norge.
Piratpartiet er derfor et parti både for EU motstandere og -tilhengere.Tale reiste til Luxemburg i morges etter at Piratpartiet ratifiserte PP-EUs Paris-deklarasjon i midten av juli. Vi deltok som deltakende land med stemmerett under PP-EUs Warsawakonferanse 27. og 28. juli 2013. Den endte med å inkludere alle europeiske pirater som medlemsland dersom de ønsker det. Piratene i Norge har altså stemt for at de ønsker å signere avtalen i Luxembourg.Piratpartiet ønsker å inkludere alle, spesielt minoriteter, i demokratiske prosesser. Det er veldig viktig for pirater at mindretallet er beskyttet mot overgrep fra byråkratiet og flertallsbeslutninger i et demokratisk system. Derfor er det en viktig milepæl for det norske Piratpartiet å signere stiftelsesdokumentene for PP-EU i Luxemburg i dag, som altså vil sikre Norge en stemme helt inn i EU-parlamentet, uavhengig av medlemskap eller ikke.
Etter et meget sterkt skolevalgresultat i går, 4,3 %, er vi derfor veldig glad for å kunne fortelle denne nyheten i dag.
Overvåkning har heller ikke fått feste i EU, mye takket være de to svenske Piratpartirepresentantene i EU parlamentet.

Haukbjørk Østrådal er kaptein i Vest-Agder Piratparti, førstekandidat i Vest-Agder for Piratpartiet,
medlem i sentralstyret og Internasjonal koordinator. Tale deltar i pressekonferanse i ettermiddag
i Luxemburg sammen med andre europeiske pirater. Hun kan kontaktes på
telefon +49 152 1577 5265.

Alternativ kontakt er Anders Kleppe, skrubb (mannskap) Vest-Agder Piratparti og internasjonal
koordinator for Piratpartiet, 4799 8967.

Vi er tilgjengelig for pressen hele dagen.

Kategorier: Flaskeposten