Debatt om åndsverkloven i Oslo onsdag

Publisert av admin den

Håkon Wium Lie deltar i debatt hos Oslo Studentersamfunn på Onsdag. Vi sakser uhemmet fra sidene til studentersamfundet:

 

Onsdagsdebatten: Oslo Studentersamfund.

Chateau Neuf, Slemdalsveien 15 (Majorstua).

En Ny Norsk Åndsverklov – prop. 65
Onsdag 21. august
Kl: 19.00 – CC: Gratis
Storsalen

Denne våren fremla kulturminister Hadia Tajik et forslag om ny åndsverklov – prop. 65. Lovens uttalte hensikt er å begrense spredning av opphavsbeskyttet informasjon over internett. Loven gir rettighetshavere mulighet til å selv spore brudd på opphavsretten, og lagre informasjon om disse bruddene for fremleggelse for en domstol. Domstolen kan så i neste omgang begjære interenettleverandører som Telenor å sperre tilgang til nettsider som sprer kopibeskyttet materiale.

Loven er i skrivende stund ferdigbehandlet i komiteen, og har vært gjennom første votering i Stortinget. Der fikk den et tverrpolitisk flertall, med Venstre som eneste parti som stemte mot.

På tross av lovens klare parallell til amerikanske SOPA – en lov som vakte store reaksjoner og fikk mye kritikk da den ble fremlagt for Senatet – har prop. 65 passert stille forbi offentlighetens søkelys. Medienes dekning av lovforslaget har vært begrenset, og debattene få. Kulturutvalget synes imidlertid denne debatten er for viktig til å ignoreres, og inviterer derfor ministeren, bransjen, jurister, pirater og studenter til debatt om åndsverkloven på Betong 21. august.

Panel:

Kim Ellertsen, Datatilsynet
Håkon Wium Lie, teknologidirektør i Opera og medlem av Piratpartiet
Rune Ljostad, advokat med ekspertise innen opphavsrett
Daniel Heggelid Rugaas, stortingskandidat for Venstre

https://studentersamfundet.no/arrangement/en-ny-norsk-andsverklov-prop-65/

 

 

Kategorier: Flaskeposten