Menneskerettigheter foran politikk: Stå opp for Snowden

Publisert av admin den

Amnesty arrangerer en demonstrasjon foran Stortinget torsdag 11. juli kl 12 for å gi en tydelig beskjed til norske myndigheter om hva du det norske folk mener om norsk ansvarsfraskrivelse overfor varsleren Edward Snowden.

Piratpartiet har engasjert seg mye i denne saken ønsker å støtte opp under markeringen. Vi oppfordrer derfor alle som har mulighet til å møte opp.

Foto: Fra en støttemarkering for Snowden i Berlin tidligere i år. flickr.com

Foto: Fra en støttemarkering for Snowden i Berlin tidligere i år. flickr.com

Eventbeskrivelse, Amnesty:

Møt opp på foran Stortinget torsdag kl 12 og gi en tydelig beskjed til norske myndigheter om hva du mener om norsk ansvarsfraskrivelse overfor varsleren Edward Snowden.

Edward J. Snowden har avslørt at USA og andre land gjennom sin omfattende overvåkning av egne og andre lands borgere bryter menneskerettighetene. Istedenfor å ha fokus på de menneskerettighetsbruddene Snowden har avslørt, velger amerikanske myndigheter å tiltale Snowden etter en spionasjelovgivning med en strafferamme som omfatter både livstids- og dødsstraff.

Amnesty mener at ingen skal tiltales og dømmes for å avsløre menneskerettighetsbrudd. Denne typen avsløringer er beskyttet av menneskerettighetenes forsvar av informasjons- og ytringsfriheten. Snowden har også en umistelig rett, nedfelt i internasjonal lov, til å kunne søke om asyl og å få sin søknad behandlet på en rettferdig måte.

Støttemarkeringen utenfor Stortinget vil blant annet bestå av en appell holdt av Amnestys politiske rådgiver, Beate Ekeløve-Slydal. Vi håper så mange som mulig ønsker å støtte Snowden ved å stille seg bak banneret «Menneskerettigheter foran politikk», for å signalisere til norske myndigheter at vi ikke aksepterer den urett som har blitt begått!

Meld dere på eventen og ta med venner:

https://www.facebook.com/events/175511089292958/

Les også Geir Aaslids innlegg på radikalportal.no «Politistatsmetoder undergraver demokratiet»

Kategorier: Flaskeposten