Pressemelding: Piratpartiet støtter Edward Snowden

Publisert av admin den

Piratpartiet støtter Edward Snowden

 

I dag fikk Piratpartiet beskjed fra Wikileaks og kilder i det Islandske Piratpartiet at Edward Snowden hadde flybillett fra Moskva til Reykjavik via Oslo Gardermoen ikveld.

 

Vi mobiliserte derfor våre medlemmer til å gi full støtte til varsleren i tilfelle han valgte reiseruten via Oslo. Piratpartiet står klar med juridisk hjelp dersom Snowden trenger det.

Det viktigste for Piratpartiet er at Snowden får fri reise og trygt opphold i det landet han velger å bo i.

Samtidig er Piratpartiet skuffet over regjeringens tilbakeholdenhet i denne saken. Man snakker om at man skal verne om varslere, men varsleren som avslørte at utenlandske e-tjenester overvåket nordmenn har blitt ignorert av norske myndigheter. Det er skuffende og foruroligende at ikke politikerne ikke har kompetanse til å forstå konsekvensene av elektronisk overvåkning. Både Datalagringsdirektivet og den nye åndsverksloven som åpner for at private aktører skal overvåke og loggføre norske ip-adresser, vil legalisere mye av det norske brukere har blitt utsatt for fra USA allerede.

Dette viser et skrikende behov for stortingspolitikere som forstår konsekvensene og ser fallgruvene i vårt moderne nettbaserte samfunn.

Med vennlig hilsen

Piratpartiet

Sentralstyret

 

E-post: styret@piratpartiet.no

Kategorier: Flaskeposten