Edward Snowden kan mellomlande i Oslo ikveld

Publisert av admin den

snowdenEtter det Piratpartiet kjenner til via kontakter på Island, er Edward Snowden booket på en flight til Reykjavik via Oslo ikveld.
Han er i øyeblikket i Moskva.

Det er også spekulasjoner om at han skal fly til Venezuela via Cuba, men siste flight til Havana har gått idag.

Piratpartiet mobiliserer støtte og oppfordrer sympatisører til å reise til Gardermoen ikveld. Partileder Øystein Jakobsen vil også være til stede.

 

16:30: Birgitta Jonsdottir, leder av Piratpartiet Island bekrefter at saken til Snowden skal opp i Allthinget neste uke.

16:45: Ifølge WikiLeaks reiser Snowden sammen med den britiske journalisten Sarah Harrison, som tilhører WikiLeaks sitt team med juridiske rådgivere. – Tv2

17:10: Flyet til Oslo er i luften. Det er usikkert om Snowden er med, ubekreftede rykter sier at han er hentet av en diplomatbil fra Venezuela. Isåfall kan det være mulig han overnatter på Venezuelas ambassade før han reiser dit i morgen via Cuba.

Det viktigste for Piratpartiet er uansett å vise støtte til varslere generelt og Snowden spesielt – noe regjeringen ikke har gjort overhodet, til tross for at Snowden har avdekket potensiell overvåkning av Nordmenn.

Piratpartiet synes det er bekymringsverdig at politikerne ikke ser ut til å ha kompetanse til å forstå konsekvensene av det elektroniske overvåkningssamfunnet.
Dette er ikke et amerikansk problem, vi har selv problemer med Datalagringsdirektivet og den nye Åndsverksloven, som tillater privatisert overvåkning av antatte fildelere.

 

Følg også Piratpartiet på Twitter:

https://twitter.com/PiratPartiet_No/

Bilde: Salon.com

Kategorier: Flaskeposten