Åpent brev til Grete Faremo

Publisert av admin den

Åpent Brev til Grete Faremo:

Kjære justis- og overvåkningsminister Grete Faremo,

Siste ukes overvåkningsskandale fra USA viser at myndighetene der teppeovervåker både amerikanerne og utlendinger. Vi vet fra Storbritannia at deres overvåkning bytter til seg data fra USA og derved kan omgå britisk lovgivning. Vi vet fra Norge at personale fra militær etterretning fikk permisjon etter Utøya for å kunne tre direkte inn i PST’s sivile overvåkning av norske statsborgere.

Og vi vet at vår kjære overvåkningsminister er en sterk tilhenger av datalagringsdirektivet som ble pisket gjennom i stortinget, og som medfører teppeovervåkning av folk flest i Norge uten at det foreligger skjellig grunn til mistanke.

Spørsmål 1 til deg er hvorvidt norsk sivil eller militær etterretning har byttet til seg overvåkningsdata fra NSA direkte eller via annen utenlandsk etterretning og derved bedriver teppeovervåkning av nordmenn på basis av data innsamlet i USA uten at det foreligger skjellig grunn til mistanke.

Spørsmål 2 til deg er hvorvidt personale fra norsk sivil eller militær etterretning, med eller uten permisjon fra sine offisielle stillinger her hjemme, bedriver overvåkning av nordmenn fra fasilitetene til NSA eller andre statlige overvåkere i utlandet?

Spørsmål 3: kan du vennligst svare ja eller nei på de to spørsmålene over?

Siden det snart er valg håper jeg at du viser velgerne såpass respekt at du besvarer disse spørsmålene før valgdagen.

Med vennlig hilsen
Geir Aaslid
Sentralstyremedlem i Piratpartiet
Stortingskandidat for Akershus.

Kategorier: Flaskeposten