Norske politikere er som forventet «bekymret» for 3D-printere

Publisert av admin den

I går, 7.mai, postet vi en kommentar hvor Piratpartiet mener at dagens våpenlov er god nok med hensynt til produksjon av våpen. Loven skiller ikke mellom våpen produsert på tradisjonelt vis eller med 3D-printere.

Videre kommenterte vi at politikere fra de andre partiene (som knapt nok visste hva en 3D-printer var på forespørsel fra Hardware.no) kunne finne på å forby/regulere bruk av 3D-printere på grunn av bekymringer.

I dag er det en ny artikkel på Hardware.no hvor partiene har fått anledning til å si sin mening.

Heldigvis viser kommentarene fra partiene at de skjønner at våpenloven ikke tar hensyn til hvordan våpen produseres, men likevel er det flere av partiene som vurderer endringer i våpenloven som følge av denne muligheten 3D-printere byr på. De fremstår ihvertfall som meget bekymret.

– Når denne teknologien blir tilgjengelig vil man enkelt og billig klare å lage våpen selv, noe som overhodet ikke er ønskelig fra vår side. Dette er en sak som jeg og KrF kommer til å ta opp med justisministeren, sier Ropstad til Hardware.no. Jeg frykter at uvedkommende kan bruke denne teknologien til å lage våpen som vil bli brukt til alvorlige hendelser. Derfor må regjeringen være i forkant, og gjøre det den kan for å hindre en utvikling der slike våpen lages, og utvanner våpenloven og vår strenge kontroll av våpen, mener han.

Det skal bli spennende å se om de andre partiene klarer å holde roen og fingrene fra fatet, eller om Piratpartiet får nok et sak vi må bekjempe.

Her er den omtalte artikkelen;

– Tas noen med 3D-printet våpen, må det slås hardt ned på
http://www.hardware.no/artikler/tas-noen-med-3d-printet-vapen-ma-det-slas-hardt-ned-pa/133212

Kategorier: Teknologi