Valgseier for islandske pirater!

Publisert av admin den

Islandske Piratar er det første piratpartiet til å få valgt inn medlemmer i et nasjonalt parlament. Opptellingen var høydramatisk og partiet varierte mellom fire mandater og ingen, da de på et tidspunkt var godt under sperregrensen. Nå er alle stemmene telt opp, og det historiske valget gir piratpartiet tre mandater, inklusive partileder Birgitta Jónsdóttir.

Vårt islandske søsterparti er et stjerneeksempel på hvordan man kan ta i bruk nett for å demokratisere våre politiske prosesser. De har blandt annet opprettet en side hvor alle kan følge med på hva medlemmene i Alltinget stemmer i alle saker. I tillegg har de forpliktet seg til å fremme saker fra https://www.betraisland.is/ hvor alle der hjemme kan fremme og stemme over forslag til Alltinget.  Vi gratulerer Piratar og ønsker de hell og lykke på ferden videre!

island

Kategorier: Flaskeposten