DLD, Opphavsrett og diverse nyheter

Publisert av admin den

Det skjer mye som er relevant for Piratpartiet i Norge og piratpolitikk forøvrig for tiden. Her er noen kilder til god lesning:

IT-Profilen Helge Skrivervik har et meget godt blogginnlegg om Datalagringsdirektivet og hvordan DLD blir et verktøy for overvåkning av lovlydige borgere.

Thomas Gramstad i Elektronisk Forpost Norge skriver om hvordan håndhevelse av gammeldags kontrollopphavsrett er et angrep på sivile rettigheter.

I USA’s høysterett pågår det nå en viktig sak fremmet av American Civil Liberties Union hvor ACLU argumenterer mot patentering av gener. I USA er nå 40% av menneskets gener patentert. Dette bør det bli en slutt på, fordi patentering av gener hemmer forskning og innovasjon. Piratpartiet mener man ikke kan ta patent på noe som finnes i naturen.

Til slutt har vi en gladmelding fra Island, hvor Piratar nå har gått opp til ni prosent på meningsmålingene. De siste ukene har de økt dramatisk, og vi håper de fortsetter økningen frem mot valget som er 27. April. 

 

Kategorier: Flaskeposten