Piratpartiet anmelder Kaptein Sabeltann til Politiet

Publisert av admin den

Pressemelding fra Piratpartiet ved Vest-Agder Piratparti 01.04.2013

Piratpartiet anmelder Kaptein Sabeltann til politiet for hans mange forbrytelser. Vi nevner i fleng:

  • Uautorisert bruk av kaptein-tittelen. Det er Piratpartiet som utnevner kapteiner, gjennom en bred, demokratisk politisk prosess. Mens Sabeltann benytter trusler om vold for å oppnå sin stilling. Dette er brudd på arbeidsmiljøloven og vi anbefaler alle hans matroser og medsammensvorne å kreve demokratisk reform.
  • Ulisensiert bruk av pirat-tittelen. Denne tittelen kan kun benyttes etter avtale med Piratpartiet, med betaling av 15 % royalties til Partiet. «Kaptein»Sabeltann har ikke søkt om lisens, og heller ikke betalt lisensavgiften. Vi kan ikke ha noe av at hvem som helst selverklærer seg som profesjonell yrkesutøver på denne måten, dette vil bare føre til anarki. Sabeltann må heretter nøye seg med å kalle seg sjørøver, med mindre han ønsker å bli kjølhalt av ekte pirater og kapteiner.
  • Sabeltann er en latsabb, banditt og tyv som bare vil stjele og bruke kule titler gratis uten å betale for seg, samtidig som det er helt klart at han har nok penger til å betale siden han opptrer i dyre parker, uten tvil veldig dyre parker.
  • Sist, men ikke minst,bruker Sabeltann feil finger når han uttrykke misnøye.

«Dette er en svært alvorlig sak», sier en kaptein av den vaskeekte og ramsalte sorten, Tale Haukbjørk Østrådal. «Ikke bare dreier dette seg om tvilsom personlig oppførsel, men om et stort samfunnsøkonomisk problem, der enorme inntekter unndras og stjeles fra en stor gruppe av profesjonelle yrkesutøvere. Det er vanskelig å anslå nøyaktige tap, men undersøkelser utført avøkonomer iPiratpartiet tyder på at det kan dreie seg om titalls millioner av kroner. «Kaptein»Sabeltann og barna synes sikkert de er kule på gutterommene sine, men de river ned og ødelegger og raserer og knuser og destruerer økonomien og samfunnet og moralen vår! Det er grusomt at alt vi ekte pirater har jobbet for å bygge opp blir revet vekk av en slik lurendreier.», understreker kaptein Tale med sikker røst og myndige håndbevegelser.

Uttrykket «pirat» er et varemerkebeskyttet begrep som beskriver opphavsrettsbrudd. Sabeltann bruker uttrykket «pirat» uten tillatelse, og er dermed skyldig i piratkopiering. Begrepet «pirat» har vært benyttet i forbindelse med brudd på økonomiske monopoler siden 1603, og utøves nå av milliarder av mennesker verden over.

Piratpartiet deler gjerne ordet «pirat» med andre, vi er et forvaltningsorgan for dette felleseiet på vegne av folket. «Pirat» er et begrep og en virksomhet som har blitt allemanns- og allekvinnseie, og vi må reagere når Sabeltann vil ha det for seg selv. Selskapet Piratprodukter AS har registrert nettnavnet «pirat.no» og sier på sine sider at de eier «alle rettigheter til Kaptein Sabeltanns opplevelsesunivers«. Dette er tyveri av begrepet «pirat», og av alle skattkister, øyelapper, håndkroker og seilskip.»Det er problematisk at en person kan kreve opphavsrett på universet.», påpeker kaptein Tale.

På bakgrunn av Sabeltanns mange og alvorlige forbrytelser krever Piratpartiet at politiet må gripe inn umiddelstraks. Som et minimum må denne banditten bøtelegges, IP-registreres, og fjernes/blokkeres fra Internett. Vi anbefaler i tillegg at denne tyven og forbryteren bør legges inn i barneporno-filteret (og på lukket avdeling), i påvente av en full og grundig utredning av hans unormale interesse for barn og vice versa.

«Vi er klar over at politiet ikke har anledning til å etterforske alle opphavsrettsbrudd selv, så vi har leid inn egne privatetterforskere som står klare til å saken i egne hender», kaptein Tale. «Det er nå rett før den nye Åndsverkloven trer i kraft, og da kan vi lagre og etterforske Sabeltann-imperiet og alle dets bakmenn, håndlangere og medvirkere medvirkeres medvirkere og medvirkeres medvirkeres medvirkere uten innblanding fra politiet eller forstyrrende rettsstatsprinsipper.Vi gir oss ikke før pirat-piratvirksomheten tar slutt», avslutter kapteinen.

På vegne av vanvittig mange,
Piratpartiet Norge

Tale Haukbjørk Østrådal
tale@piratpartiet.no
Kaptein for Vest-Agder Piratparti og sentralstyremedlem i Piratpartiet

Kategorier: Flaskeposten