Piratpartiene i Island og Kroatia med lovende tall

Publisert av admin den

Det Kroatiske piratpartiet Piratska Stranka har 6,4% på en nylig meningsmåling. Valget er til EU-parlamentet, siden Kroatia blir medlem av EU i år. Valget holdes 14. April, og i skrivende stund kjemper altså Piratska Stranka om å bli det andre piratpartiet som blir representert i EU-parlamentet.

Våre naboer på Island viser også lovende tegn. Píratar stiller til parlamentsvalg 27. April, og ligger akkurat nå kun èn prosent under sperregrensen men viser økende tendens ettersom de får oppmerksomhet.

Mens enkelte politiske bevegelser bruker flere tiår på å bli anerkjent, har Piratbevegelsen allerede seter i EU-parlamentet, i flere Tyske delstatsforsamlinger og byråd (Deriblandt en stor blokk i Berlin-parlamentet), og har også hjulpet en uavhengig senator til valg i Tjekkia.

 

Les mer hos Falkvinge

Kategorier: Flaskeposten