120 personer og 2 VG-journalister ulovlig overvåket

Publisert av admin den

Fra Digi.no: PST måtte i 2012 slette opplysninger om rundt 120 personer som ikke lenger skulle ha vært overvåket. Mange av dem hadde vært registrert i flere tiår, uten noen oppdatert vurdering av begrunnelsen.

Dette er blant ulovlighetene som EOS-utvalget avdekket gjennom stikkprøver hos Politiets sikkerhetstjeneste i fjor. Torsdag ble årsrapporten fra Stortingets kontrollorgan for de hemmelige tjenestene (EOS) overlevert stortingspresident Dag Terje Andersen.

I tillegg kan vi lese at to journalister fra VG har blitt ulovlig overvåket av forsvaret:

Fra VG.noJournalistene Hans Petter Aass, som nå jobber i Stavanger Aftenblad, og VGs Rolf J. Widerøe har de siste årene jobbet med flere kritiske saker og bokprosjekter om de hemmelige tjenestene i Norge.

Nå konkluderer Stortingets kontrollorgan for de hemmelige tjenestene (EOS-utvalget) med at de to har vært utsatt for ulovlig kartlegging.

 

Piratpartiet setter pris på at Stortingets kontrollorgan for de hemmelige tjenestene har klart å avdekke dette. Disse sakene viser hvor viktig det er at det sivile samfunn har overoppsyn med landets etterretningsorganisasjoner. Våre folkevalgte på Stortinget vil jobbe iherdig for å sikre de sivile rettighetene til alle borgere i Norge.

Kategorier: Flaskeposten